Våra gymnasieprogram

Bygg- och anläggnings­programmet

Inriktning Husbyggnad

Programmet ger dig en bra yrkesutbildning som snabbt leder till jobb och egen inkomst. En stor del av utbildningen är praktisk och under år två och tre går du ut som lärling, vilket innebär att mer än hälften av din utbildning sker på riktiga arbetsplatser.

Bygg- och anläggningsprogrammet är till dig som vill arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar.

Intresseanmälan»Poängplan»

Dina tre år på Bygg- och anläggnings­programmet

Under ditt första år på programmet läggs både den teoretiska och praktiska grunden för yrket. Du får prova på de olika delarna av yrket, för att du sedan ska kunna välja vad du vill spetsa din yrkeskunskap inom.

Under år två och tre går du ut som lärling, det innebär att minst hälften av din utbildning kommer att ske på en arbetsplats hos ett byggföretag.

Bygglärling

Att gå ut som lärling betyder att minst halva din utbildning sker på en eller flera arbetsplatser. Lärlingsutbildningen innebär inte att du går en annan utbildning, utan enbart att du lär dig i en annan miljö och på ett annat sätt.

På skolan läser du de gymnasiegemensamma ämnena och vissa delar av yrkesämnena som du behöver.

 

Efter gymnasiet

Programmet passar dig som vill jobba som exempelvis snickare, golvläggare eller murare. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera vidare på högskola eller universitet.

Vi är stolta över att vara en skola som rekommenderas av Byggnadsindustrins yrkesnämnd.

APL

På Bygg- och anläggningsprogrammet hos oss  ingår alltid minst 30 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL).

Intresseanmälan

Är du intresserad av KC?

Vill du studera hos oss eller bara veta mer? Skicka iväg en intresseanmälan till oss så hör vi av oss när det är dags för ett Öppet Hus eller någon annan typ av prova på-aktivitet hos oss.

Intresseanmälan»

Personal

Per Ewaldius

Arbetslagsledare Bygg- och anläggningsprogrammet
076-000 89 75