Våra gymnasieprogram

Vård- och omsorgsprogrammet

På Vård- och omsorgsprogrammet kommer du lära dig om människan utifrån olika perspektiv. Inom det medicinska fördjupar du dig i människokroppen och sjukdomar som kan uppstå. Du kommer även lära dig att möta människor med olika förutsättningar och behov som styr omvårdnaden och det sociala samspelet.

Efter uppnådd examen kan du titulera dig som undersköterska.

Intresseanmälan»Poängplan»

Teoretiska lektioner och praktiska moment

I Vård- och omsorgsprogrammet ingår det både teoretiska lektioner och praktiska moment. Till exempel får du lära dig att hjälpa till med personlig vård och omvårdnad, hantera medicintekniska- och administrativa samt sociala uppgifter.

Efter uppnådd examen kan du titulera dig som undersköterska

Den 1 juli 2023 blir det en skyddad yrkestitel, vilket innebär att bara du med giltig examen har rätt att kalla dig undersköterska. Efter utbildningen kan du välja att börja jobba direkt eller studera vidare på högskola eller universitet.

APL

Varje läsår ingår fem veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) som ger dig erfarenhet och kontakter som du har nytta av när du kommer ut på arbetsmarknaden.

Studera vidare

Efter utbildningen kan du välja att börja jobba direkt eller studera vidare på högskola eller universitet.

Utbildningen öppnar vägar för många olika yrkesinriktningar som till exempel specialistundersköterska, sjuksköterska, apotekare, sjukgymnast, socionom, polis, brandman, hälsopedagog och dietist.

Visste du att?

Kunskapscompaniet är certifierade inom Vård och omsorgscollege. Certifieringen innebär en kvalitetsstämpel för jobb och utbildning inom vård och omsorgsbranschen.

Läs mer»

Intresseanmälan

Är du intresserad av KC?

Vill du studera hos oss eller bara veta mer? Skicka iväg en intresseanmälan till oss så hör vi av oss när det är dags för ett Öppet Hus eller någon annan typ av prova på-aktivitet hos oss.

Intresseanmälan»

Personal

Carina Saarela

Biträdande rektor, APL-ansvarig och programansvarig Vård- och omsorgsprogrammet
076-492 68 93