90 % av eleverna går mot lastbilskort

news

2023-02-01, 14:30

Elever som går på Kunskapscompaniet Gymnasium och läser Fordons- och transportprogrammet har under läsåret uppvisat mycket goda resultat. 90% av eleverna som just nu går i tvåan och trean ser ut att ta studenten med ett körkort för lastbil.

– Det är en väldigt hög andel elever som är på väg att lyckas med sitt lastbilskörkort jämfört med tidigare år. Det är någonting vi är stolta och glada över, säger Bernt Bengtsson, lärare och programansvarig för Fordons- och transportprogrammet vid Kunskapscompaniet Gymnasium.

Elevernas hårda arbete i kombination med engagerade lärare har lett till de stora framgångarna. Genom organisatoriska förändringar och ett fördjupat samarbete har lärarna blivit mer eniga i hur utbildningen ska genomföras vilket har lett till att eleverna fått en tillit till lärarna som i sin tur genererat bättre resultat.

– De goda resultaten beror också helt klart på våra hårt kämpande elever som vi lärare är mycket engagerade kring. Vi är en liten skola vilket gör att vi kan se alla elever för vilka de är och alltid kunna följa upp när någon elev halkar efter, fortsätter Bernt Bengtsson.

På skolan jobbar man också tätt ihop med arbetslivet vilket gör att eleverna efter sin student har stor chans till att få jobb.

– Om vi, genom våra kontakter i branschen får reda på att det finns en brist på till exempel kranbilsförare har vi möjlighet att direkt kunna justera utbildningen efter det. Detta gör att utbildningen anpassas efter hur arbetsmarknaden ser ut. Om du står inför ditt gymnasieval och känner att du efter studenten vill kunna komma direkt ut i arbetslivet är Fordons- och transportprogrammet på Kunskapscompaniet Gymnasium något för dig, säger Bernt Bengtsson.

        Presskontakt

        Relaterat material